tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tiput, puput ja noita-akat

Tiput rivissä

Tarvikkeet ja materiaalit: Halkaistu kananmunakenno, mustaa, valkoista ja oranssia huopaa, höyheniä ja keltaista pulloväriä.


Kenellä komeimmat pyrstösulat?


"Munivat" puput

Tarvikkeet ja materiaalit: piltti tai jokin muu samankokoinen purkki, massapallo, valkoista ja vaaleanpunaista huopaa, silmiä, v. punainen pom-pom pallo nenäksi, villalankaa viiksiksi, ohut musta tussi suun ja hampaiden tekemiseen ja valkoista sillkipaperia purkin peittämiseen sekä vedellä ohennettua eri keeperiä.

Pilttipurkki on ylösalaisin, jolloin pupu voi "munia" sinne vaikka suklaamunan ;)


 
Noita-akat pääsiäislennolla

Tarvikkeet ja materiaalit: neliön muotoinen pala huopaa es. 15 x 15 cm, riippuen siitä kuinka ison noidan haluaa tehdä, massapallo, pom-pom pallo, silmiä, ohut tussi naaman ehostukseen, puuvillakangasta huiviksi, vanua täytteeksi. Luutaa varten risuja ja/tai askartelutikkuja sekä piipunrassi.

ps. samalla idealla voi tehdä jouluna tonttuja, joulupukkeja ja joulumuoreja.





Noita-akka kissoineen

Tarvikkeet ja materiaalit: (malli on Askartelu-lehdestä, hieman noitaa ja materiaaleja soveltaen) sinistä ja mustaa kartonkia, keltaista tarlatania, punaista huopaa kissan rusetteihin sekä hopea tusseja tähtien ja kuun tekemiseen.



Pajunkissa-liina


Tarvikkeet ja materiaalit: Säkkikangasta, valkoista ja mustaa pulloväriä, puuvillalankaa sekä eri keeperiä. Pyöreän muodon saamiseksi kannattaa es. taululiidulla piirtää pyöreä muoto liinaan. Pensselillä oksat ja sormilla pajunkissat. Reuna hapsutetaan poistamalla viisi lankaa sekä poistamalla yksi lanka 7-8 langan päästä. Tähän tehtyyn rakoseen pujotellaan puuvillalanka. hapsujen viereen laitetaan pieniä liimapisteitä, jottei liina purkaudu.

Liinan poistetut langat kannattaa säästää ja käyttää ne muissa töissä es. hiuksina tai partana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti